Mentorer

MENTORER

THOMAS SJÖGREN

Thomas är stjärnskottet som vann Kockarnas kamp 2018 och Årets Kock 2015.Tidigare har Thomas varit medlem i Juniorkocklandslaget och var då med och tog silver i såväl Nordiska Mästerskapen som CulinaryWorld Cup. Idag driver han restaurangen Thommy BacknerGoldrest.

ISABELLA VESTERGREN

Isabella är en konditor och bär titeln Årets konditor 2019. Hon har arbetat på bageri, konditori, restaurang och hotell i Stockholm under sin karriär. Hon brinner lite extra för choklad vilket ofta återspeglar sig i hennes bakverk. Det bästa med konditoryrket tycker hon är variationen inom yrket, och såklart kreativiteten. 

HÅKAN THÖRNSTRÖM

Håkan insåg redan vid 12 års ålder att det var köksvägen som gällde för honom. Så här lite drygt 40 år senare ångrar han inte en dag av sitt yrkesval. Många hedersuppdrag har det blivit, såsom ansvarig för Nobelmiddagen, ansvarig för middagar åt vårt kungahus, juryuppdrag i nationella och internationella matlagningstävlingar. Det har blivit en hel del nationell tv genom åren. Matlagningsprogram, matlagningstävlingar och andra program med matlagning i focus. Håkans restaurang fick 2011  en stjärna i Michelinguiden och behållit ända tills nu 2021 när dom själva valt att stänga Thörnströms kök. Hans viktigaste ledord i branschen: Proper cooking!

OLLE SUNDBERG

Olle är en ölmästare och länge haft ett intresse för öl i alla dess former. Han har bryggt öl hemma i många år men idag är han bryggare på bryggeriet Nils Oscar med viss fokus på produktutveckling både för Systembolaget och andra kunder. Han har en bryggeriteknisk utbildning med fokus på process och kvalitetssäkring.

STINA ALGULIN 

Stina är dietisten och matkreatören som vill sprida matglädje och inspirera till hälsosamma vanor via sitt Instagramkonto StinasMat. Där delar hon enkla och goda recept, inspiration för välmående och visar att man kan äta av allt, utan förbud eller pekpinnar. Stina jobbar främst med att göra kostupplägg och att hjälpa människor till bättre vanor, för att må bättre nu och resten av livet. Stina vill alltid förmedla att det ska vara enkelt och gott att äta och leva hälsosamt.

ANTHONY

HUY NGUYEN

Anthony är en svensk mästare i kafferostning och är idag kaffechef på Alkemisten. Han har arbetat med kaffe sedan 2008 och reser runt i världen för att träffar fantastiska människor bakom olika sorters kaffe. Han vann pris för svensk mästare i kafferostning och barista 2019. Sen 2016 har Anthony varit en sensorisk och teknisk domare i ett par nationella kaffetävlingar i Skandinavien och Asien. År 2019 grundade han konsultföretaget The Coffee Connections och 2020 grundade han rosteriet Ritu Coffee Roastery. Han är även utbildningssamordnare i Specialty Coffee Association Sweden.